Narathiwat:

Peristiwa selama 3 hari di4 daerah wilayah Narahiwat menyebabkan 6 orang cedera yaitu bom di dua daerah Chanek dan Sisakorn menyebabkan 5 tentera Thai cedera dan di daerah Ranget pula ketua kampong (Tokneban) kawasan Bongga cedera ditembak dan di daerah Sungai pada markas Tentera Thai pula diserang tetapi tiada kemalangan jiwa dilapor.

Kita didapati cuma  satu daerah sahaja lagi di wilayah Narathiwat masih dikira kawasan selamat dalam bulan April yaitu Weng  dan daerah yang paling teruk yaitu Ranget.

Di wilayah Yala pula terdapat daerah betong paling selamat dan yang paling teruk ialah daerah bandar dan Raman yang paling banyak berlaku dan paling berat ialah bomkereta dalam Bandar Yala.

Di wilayah Pattani pula daerah Tung yangdeng yang paling selamat adapun daerah2 lain kesemua menjadi kawasan tidak selamat dan bulan ini paling banyak dan paling pahit yaitu daerah Nongchik.

Di wilayah Songkhla ada juga pada bulan ini yaitu bom motosikal di daerah Tiba.

Kita terdapat pejuang pembebasan patani masih berterusan tidak ada tanda2 untok membuat genjatan bersenjata dan menerima dasar kerajaan Thai.